Ryżyk II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torebki
  • mleko

    0,5 l
  • brzoskwinie w puszce

    4 połówki
  • rodzynki

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż bez torebek gotujemy w małej ilości wody, gdy już będzie miękki dolewamy mleko i wsypujemy ok 2 garstek rodzynek, zagotowujemy. W tym czasie kroimy brzoskwinie i wkładamy do miseczek po trochu. Gotowy ryż wlewamy w miseczki, słodzimy według uznania, mieszamy i...smacznego;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 06.05.2011 08:13
super dla dzieci
misia53 09.02.2011 17:56
Mysza, aparat musi leżeć \"na oczach\"- jateż zapominam
teresa18 02.02.2011 15:38
to lubię
Mysiunia 16.01.2011 08:28
super:)
alaaa 14.12.2010 16:59
z tymi brzoskwiniami to niezły pomysł
Agnieszka172 03.12.2010 13:36
fajny pomysł
mysza666 29.11.2010 19:00
Właśnie go wczoraj jadłam, ale jak zwykle się dopiero po zjedzeniu zorientowałam, że można by zdjęcie zrobić;) No cóż może kiedyś mi wejdzie robienie zdjęć w nawyk;)
mysza666 29.11.2010 19:00
Właśnie go wczoraj jadłam, ale jak zwykle się dopiero po zjedzeniu zorientowałam, że można by zdjęcie zrobić;) No cóż może kiedyś mi wejdzie robienie zdjęć w nawyk;)
mysza666 29.11.2010 19:00
Właśnie go wczoraj jadłam, ale jak zwykle się dopiero po zjedzeniu zorientowałam, że można by zdjęcie zrobić;) No cóż może kiedyś mi wejdzie robienie zdjęć w nawyk;)
Ewa111 29.11.2010 18:47
ryżyk dwa też jest świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat