Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowy przekładaniec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
woda 1/2 szklanki
cukier kryształ 250 gram
kakao 2 łyżki
mleko w proszku 2 szklanki
rodzynki 2 szklanki
migdały 2 szklanki
wafel 2 plastry
ryż preparowany 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowy przekładaniec

W rondlu podgrzać: margarynę, cukier, wodę i kakao. Mieszać do połączenia się wszystkich składników. Mleko w proszku wymieszać z masą kakaową.
Migdały posiekać na drobne kawałeczki dodać do masy, dodać również rodzynki. Teraz dodać preparowany ryż i dokładnie wymieszać.
Masę wyłożyć na jeden płat wafla-przykryć drugim i dać do lodówki.
Jak zastygnie można pokroić na kwadraciki i zajadać :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 26.07.2013 13:22
napewno pyszne
pierniczkowo 10.04.2013 14:12
bardzo lubię takie przekładane wafle:)
marzencia2007 09.04.2013 23:54
ja również uwielbiam i mam w planie w sobotę zrobić :)
Janina 06.04.2013 12:36
To jest pyszne
Olga_SK 06.04.2013 12:18
a mam wielką paczkę preparowanego ryżu i nie wiedziałam co z nią zrobić :) dzięki za pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak