Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy miś

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
twarożek 1 łyżka
sól
pomidor
papryka
sałata
mozzarella

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy miś

Misia zrobiłam mojej 4 letniej siostrzenicy , ale jej się podobał.


Gotujemy ryż w osolonej wodzie , studzimy .Mieszamy ryż z twarożkiem , formujemy dużą kulę i dwie male .Z kulek robimy kształt głowy misia.Z ziela angielskiego robimy oczy i nos , z papryki usta.Misia układamy na liściu sałaty , po bokach kladziemy pokrojonego pomidork , paprykę i ser mozzarellę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 29.10.2013 21:21
coś dla dzieciaków
iwi 29.10.2013 19:58
Misio jest super,maluchy będą zadowolone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak