Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy makaron z gruszką w lekkim kokosowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 sztuka twarda
jogurt naturalny 3 łyżki
mleko kokosowe 4 łyżki
miód lipowy 1 łyżeczka
cynamon mała szczypta
makaron ryżowy około 120 g ekologiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy makaron z gruszką w lekkim kokosowym sosie

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta. Makaron ryżowy jest bardzo delikatny, dlatego doskonale nadaje się do słodszych dań.
Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę.
W miseczce mieszamy dokładnie 3 łyżki jogurtu naturalnego, 4 łyżki mleczka kokosowego, cynamon (lub duża szczypta mieszanki przypraw o smaku pieczonego jabłka z cynamonem) i miód. Na koniec dodajemy pokrojoną gruszkę, delikatnie mieszamy.
Ugotowany makaron, przelewamy zimną wodą i wykładamy na talerz. Na wierzch wykładamy nasz kokosowy sos z gruszką.
Danie można podać dla jednej osoby w większym talerzu lub w dwóch mniejszych miseczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 24.10.2016 23:28
Dziękuję :)
Agnieszka-87-25 24.10.2016 15:02
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak