Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy kotlet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
marchew 2 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
koper do smaku
natka pietruszki do smaku
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
jaja 2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka jako panierka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy kotlet

We wrzącej wodzie gotujemy wcześniej obrane oraz opłukane warzywa- marchew, ziemniaki. Gotowe ziemniaki za pomoca maszynki mielimi. Marchew kroimy w kostkę. Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu i takze mieliy maszynką. Dodajemy zeszkloną cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemyposiekany ząbek czosnku, natkę pietruszki i koper. Wszytsko mieszamy. Doprawiamy do smaku. Dodajemy jajka i mieszamy. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.12.2012 07:36
szybko i smacznie
mic 13.11.2012 20:41
zgadzam się z uzytkowniczka powyzej
Poison1988 09.11.2012 16:40
jeszcze nie robiłam takich kotlecików ale propozycja obiecująca!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak