Ryżowo w sałatce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórków konserwowych

    4 sztuki
  • jajek

    5 szt
  • groszku konserwowego

    1 puszka
  • jabłka

    1 sztuka
  • soku z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    pieprz majonez
  • ryż

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę z ogórkiem konserwowym i obranym jabłkiem. Groszek osączyć, wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem. Do majonezu dodać sok z cytryny i wymieszać z sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat