Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowo-dyniowa sałatka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 30-40 dag po obraniu
ryż 1 szklanka
rodzynki 0,5 szklanki
ser biały ok 150 gram
cynamon Prymat do posypania
cukier waniliowy 1 opakowanie

Porada

Jest proste, zdrowe, smaczne i niedrogie. Można podawać jako deser.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowo-dyniowa sałatka

Ryż gotujemy na sypko. Dynię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ser kroimy w kostkę.
Gotowy ryż mieszamy z dynią, rodzynkami i serem. Porcjujemy danie na talerzyki i posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.02.2015 18:22
składniki bardzo w moim guście, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak