Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1-2 sztuki
marchew 2 sztuki
seler
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
ryż 100 g
sól do smaku
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżówka

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy 2,5 litra wody. Wkładamy opłukane udka z kurczaka i gotujemy
Krok 1 - Ryżówka foto
2
Cebulę kroimy w kostkę. Marchew obieramy i część kroimy w kostkę i część ścieramy na tarce. Cebulę i marchew startą na tarce podsmażamy na neiwielkiej ilości oleju.
Krok 2 - Ryżówka foto
3
Pietruszkę kawałek selera kroimy w kostkę.
Krok 3 - Ryżówka foto
4
Warzywa przekładamy do garnka z mięsem. Gotujemy do miękkości mięsa.
Krok 4 - Ryżówka foto
5
Pod koniec gotowania dodajemy ryż i gotujemy ok 15 minut. Doprawiamy do smaku.

Smacznego. :)
Krok 5 - Ryżówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak