Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe racuszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
śmietana 18 proc 0,5 szkl
ryż 12 dag
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 lyżeczki
mąka pszenna 3/4 szkl
olej do smażenia
cukier 4 lyzki
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe racuszki

Ryż gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i studzimy. Jaja ucieramy z cukrem waniliowym i cukrem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką robimy placuszki. Smażymy je z obu stron na rumiano. Podajemy z powidłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 26.02.2017 14:04
Świetny pomysł, trzeba będzie spróbować.
Kardamonovy 05.02.2017 17:46
Jadam podobne. Pycha!
mirosława4 29.01.2017 14:54
zjadłabym jednego
Janina 29.01.2017 13:02
Świetny pomysł;))
dodi 29.01.2017 12:57
fajny pomysł
pestka 29.01.2017 10:05
bardzo smaczne
Ewelina1991 29.01.2017 09:48
fajne racuszki
Urszula Świeca 29.01.2017 09:06
Smaczne.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak