Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe misz masz

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
pieczarki 30 dkg
papryka czerwona 0,5 szt
papryka żółta 0,5 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
ogórek kiszony 2 szt
majonez
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe misz masz

Kroki postępowania

1
Pieczarki czyścimy, zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, ale wywaru nie wylewać, będzie potrzebny.
Krok 1 - Ryżowe misz masz foto
2
Do garnka z grubym dnem wlewamy dwie łyżki oleju (nie dawać masła, ani margaryny), gdy ryż będzie szklisty dodaj wywar z pieczarek, dopełniając ewentualnie wodą. Posolić. Gotować do miękkości.
Krok 2 - Ryżowe misz masz foto
3
Ryż, pieczarki łączymy, dodać pokrojone papryki, szczypiorek, cebulkę, odcedzoną fasolkę, ogórki kiszone. Mieszamy i dokładamy sól, pieprz i majonez tak jak lubimy.
Smacznego
Krok 3 - Ryżowe misz masz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.02.2014 15:35
Jak zawsze smacznie u Ciebie
Wafelek2601 02.02.2014 09:51
Pyszne danie
Kuchenka 01.02.2014 16:19
fajne jedzonko:)
Monia 01.02.2014 16:16
Serduszka wyglądają świetnie! :)
eMMe 01.02.2014 13:53
Pychotka:)
jowant 01.02.2014 13:45
pyszności :D zdrowo i wyśmienicie :) uwielbiam takie dania :D
Megg 01.02.2014 13:14
Uwielbiam wszystko co jest z ryżem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak