Ryżowe kotlety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    3 torebki
  • jajka

    2 szt
  • twaróg

    15 dag
  • margaryna

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Twaróg zmielić i wraz z jajkami dodać do ryżu. Wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą oraz pieprzem. Następnie uformować kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 27.02.2014 22:04
pyszne kotlety
Grazyna0211 06.09.2013 15:35
dobry pomysł
caralajna 11.08.2013 09:57
świetny pomysł
kate.500 03.06.2013 22:01
pyszna odmiana
olkaaa 25.05.2013 13:25
fajny przepis
Magdalena1110 07.09.2011 07:25
fajne
Rybciia 06.06.2011 03:19
super
Marzena34 02.06.2011 11:12
swietne
Anna138 08.05.2011 17:58
ciekawy przepis
jeta72 17.04.2011 18:47
Jeszcze takich nie jadłam, trzeba wypróbować;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat