Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowe knedle z owocami sezonowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3/4 szkl.
mąka 2 szkl.
mleko 1 l.
owoce sezonowe
cukier 4 łyżki
jajko 5 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowe knedle z owocami sezonowymi

ryż ugotować na mleku z dodatkiem 4 łyżek cukru gotować aż mleko się wchłonie przestudzić,wymieszać go z 3 żółtkami i ubitą pianą z białek dodać mąkę wyrobić z powstałego ciasta formować knedliki i do środka każdego wkładać oczyszczone i umyte owoce tak aby powstała kulka,w miseczce rozkłócić jajko w drugą wsypać tartą bułkę i panierować najpierw w jajku potem w bułce i smażyć w gorącym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.11.2013 07:17
zapowiada się pyszne danie
Wafelek2601 02.07.2013 10:23
Takim knedlom nie można się oprzeć
Angelika10 05.05.2012 00:36
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak