Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe klopsiki z majerankiem i czosnkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
ryż 1 woreczek
czosnek 3 ząbki
jajko 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
cebula 1 szt
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe klopsiki z majerankiem i czosnkiem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Do zimnego ryżu dodajemy mięso mielone- mieszamy. Dodajemy żółtko z jajka. Mieszamy. Cebule obieramy i siekamy podsmażamy na oleju na złoto. Dodajemy do ryżu z mięsem. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem , solą, majerankiem i pieprzem do smaku. Wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki i smażymy na złoto na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak