Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe gwiazdki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1/2 szklanki
ryż dziki 1/2 szklanki
bakłażan 1/2 szt
pieczarki 6 szt
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżeczka
przyprawa w płynie
jajko 3 szt
cebula 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe gwiazdki z pieczarkami

Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ryż dziki także gotujemy. Ugotowane ryże odcedzamy i studzimy. Pieczarki kroimy w plasterki bakłażana myjemy i kroimy kosteczkę. Cebule siekamy. Warzywa podsmażamy na masełko , doprawiając solą i pieprzem do smaku. Do zimnego ryżu dodajemy podsmażone warzywa. Mieszamy. Jajka rozbijamy i mieszamy z przyprawą w płynie do smaku. Następnie wymieszane jajka wlewamy do ryżu z warzywami. dobrze mieszamy. Do silikonowych foremek nakładamy masę ryżową .Wkładamy do mikrofalówki na ok 1min i 15 sekund. Podajemy na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 11.07.2013 09:55
Ładnie się prezentują.
gosia1988 11.07.2013 09:32
ciekawy przepis
Mona73 11.07.2013 09:25
fajne gwiazdki
meg1984 11.07.2013 09:15
fajny pomysł
Paolcia 11.07.2013 09:15
oooo bardzo mi podchodzi ten przepis :) wypróbuje go
Pietruszka 11.07.2013 09:03
ciekawe te gwiazdki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak