Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe ciasteczka.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 paczka
palma 1 kostka
jaja 3 sztuki
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 4 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 paczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe ciasteczka.

Z podanych składników zagniatamy ciasto.Po wyrobieniu z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.Na blasze wyłożonej posmarowanym pergaminem układamy je w dośc dużej odległości,bo ciastka urosną. W każdej kulce palcem robimy wgłębienie ,w które po upieczeniu kulek wkładamy trochę dżemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 02.11.2011 20:33
zdrowe i nie tuczące fajne ciasteczka
berys18 17.10.2011 17:48
fajny pomysł
Rogalik 26.09.2011 21:35
super
bami 29.05.2011 15:56
Apetyczne :)
irenka 10.05.2011 21:36
na pewno pyszne,muszę upiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak