Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z surimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
sól do smaku
cebula 1/2 sztuki
brzoskwinie 1/2 puszki
kukurydza 1/2 puszki
paluszki surimi 125 g
pieprz do smaku
majonez 3 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z surimi

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę, brzoskwinie w dużą kostkę, surimi w niezbyt grube, ukośne plasterki, kukurydzę odsączyć. Cebulę, kukurydzę, brzoskwinie i surimi dodać do ryżu. Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 25.07.2016 23:02
Fajny przepis.
norweska20 22.07.2016 23:49
zapowiada się smacznie
Alex_M 22.07.2016 18:21
ciekawe połączenie smaków :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak