Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 1 woreczek
ryż dziki 1 woreczek
pieczarki marynowane 1 słoik
marchewka młoda 4 szt
szczypior
Musztarda francuska Prymat
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z pieczarkami

Ryże gotujemy według przepisu na opakowaniu. PO ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pieczarki marynowane odcedzamy. Marchewki młode obieramy gotujemy i kroimy w kosteczkę. Szczypior siekamy. Ryż mieszamy z marchewką, szczypiorem i pieczarkami. Oliwę z oliwek mieszamy z musztarda francuską ,solą i pieprzem - sos mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 18.06.2013 12:45
taka sałatka może zastąpić letni obiad
Piotr-21 18.06.2013 11:58
pyszna sałatka
Barbara/zuza22_85 18.06.2013 11:50
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak