Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z oliwkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
paluszki krabowe 5 szt
oliwki czarne 5 łyżek
jajko 3 szt
ogórki konserwowe 3 szt
majonez
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z oliwkami

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka solimy i odstawiamy. Oliwki czarne odcedzamy i kroimy na pół. Paluszki krabowe kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo i zimne siekamy. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z zimnym ryżem. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 17.10.2013 10:06
pyszna sałatka
Megg 17.10.2013 10:04
smaczna sałatka
Barbara/zuza22_85 17.10.2013 10:01
bardzo smaczna
Janina 17.10.2013 08:49
Ciekawy skład sałatki;)
Monia 17.10.2013 08:47
Gdybym tylko lubiła oliwki... ;-P
dodi 17.10.2013 08:47
musi być smaczna
Magula 17.10.2013 08:46
nie jadłam jeszcze takiej sałatki
Ela_K 17.10.2013 07:48
pyszna sałatka
Izabela9 17.10.2013 07:31
Fajna i szybka salatka.
iwa643 17.10.2013 07:16
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak