Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z marynowanymi pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 torebki
sól do smaku
ogórek 10 dkg
cebula 1/4 sztuki
pieczarki marynowane 5 dużych sztuk
papryka marynowana 1/2 sztuki
jogurt naturalny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżka
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z marynowanymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka.
Krok 1 - Ryżowa sałatka z marynowanymi pieczarkami foto
2
Ogórka pokroić razem ze skórką w ćwierć plasterki. Każdą pieczarkę przekroić na cztery części. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Do ryżu dodać pieczarki, cebulę, ogórka i paprykę.
Krok 2 - Ryżowa sałatka z marynowanymi pieczarkami foto
3
Jogurt przełożyć do miseczki. Dodać do niego majonez, przyprawę do sałatek ( z młynka) i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Ryżowa sałatka z marynowanymi pieczarkami foto
4
Przygotowany sos dodać do pozostałych składników.
Krok 4 - Ryżowa sałatka z marynowanymi pieczarkami foto
5
Wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą. Sałatkę odłożyć na kilka minut, żeby smaki się "przegryzły".
Krok 5 - Ryżowa sałatka z marynowanymi pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 26.04.2014 13:15
fajna sałatka
Joannasz3190 26.04.2014 12:51
Ciekawe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak