Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
kukurydza w puszce 1 szt
groszek konserwowy 1 szt
seler konserwowy 1 szt
papryka czerwona 1 szt
jajko 6 szt
ser żółty 20 dag
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 80 g
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić. Zimne obrac i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Ryżowa sałatka foto
2
Ryż ugotować według przepisu i ostudzić.
Krok 2 - Ryżowa sałatka foto
3
Warzywa z odcedzić z zalewy.
Krok 3 - Ryżowa sałatka foto
4
Paprykę pokroić w kostkę, ser żółty w paseczki. Dodać do ryżu.
Krok 4 - Ryżowa sałatka foto
5
Wszystkie składniki sałatki wymieszać razem/
Krok 5 - Ryżowa sałatka foto
6
Jogurt z majonezem wymieszać doprawić do smaku. Dodać do sałatki i wymieszać.
Krok 6 - Ryżowa sałatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak