Ryżowa sałatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1 szt
  • seler konserwowy

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • jajka

    6 szt
  • ser żółty

    20 dag
  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    80 g
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryżowa sałatka foto
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić. Zimne obrac i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Ryżowa sałatka foto
Ryż ugotować według przepisu i ostudzić.
Krok 3 - Ryżowa sałatka foto
Warzywa z odcedzić z zalewy.
Krok 4 - Ryżowa sałatka foto
Paprykę pokroić w kostkę, ser żółty w paseczki. Dodać do ryżu.
Krok 5 - Ryżowa sałatka foto
Wszystkie składniki sałatki wymieszać razem/
Krok 6 - Ryżowa sałatka foto
Jogurt z majonezem wymieszać doprawić do smaku. Dodać do sałatki i wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat