Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 5-6 plasterków
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórki konserwowe 5-6 sztuk
ananas w puszce 4-5 plastrów
majonez tradycyjny do smaku
sól do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy, a następnie wysypujemy z torebki do miski. Dodajemy kukurydzę, szynkę pokrojoną w kostkę, ogórki pokrojone w drobną kostkę i plastry ananasa (pokrojone w drobną kostkę). Dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku. Można dodać posiekaną natkę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 26.10.2012 19:16
napewno pyszna.
Kasia35 26.10.2012 18:17
smaczna, zaraz się za nią zabieram :)
Poison1988 26.10.2012 17:54
Świetne :) już wiem czym zaskoczyć znajomych an najbliższej imprezie :)
wojtek5 26.10.2012 17:50
pyszna dodaje do ksiegi
octo 26.10.2012 17:46
uwielbiam:)
halina17 26.10.2012 17:28
Smaczna sałatka.
Marta1986 26.10.2012 17:07
pycha
Mati3 26.10.2012 16:25
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak