Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa przekąska na ciepło

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 łyżki
marchewka ugotowana 1 sztuka
grzyby leśne 150 gram-mrożone
ser żółty 2 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa przekąska na ciepło

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Grzybki rozmrozić. Na patelni roztopić masło i udusić grzybki. Doprawić sosem worcester. Do miski przełożyć ryż, dodać grzybki.
Krok 1 - Ryżowa przekąska na ciepło foto
2
Marchewkę pokroić w małą kostkę i dodać do miski.
Krok 2 - Ryżowa przekąska na ciepło foto
3
Dodać szczypiorek, jajko i bułkę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Po raz kolejny wymieszać.
Krok 3 - Ryżowa przekąska na ciepło foto
4
Do foremek na muffinki nałożyć po dużej łyżce masy. Ser przekroić na pół. Zwinąć w rulon i wcisnąć w masę ryżową.
Krok 4 - Ryżowa przekąska na ciepło foto
5
Nałożyć po kolejnej łyżce masy i wyrównać. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić na około 5 minut aby odpoczęło. Następnie wyjąć z foremek i podawać. Dobrze smakuje z ketchupem, zapraszam:).
Krok 5 - Ryżowa przekąska na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 17.11.2015 14:09
smakowita przekąska
Wiktoria29 12.03.2015 14:05
super pomysł
monikaT83 12.03.2015 09:34
ślicznie dziękuję:) Paulina masz rację można wykorzystać ryż z obiadu.
Wafelek2601 12.03.2015 08:14
wygląda extra
VioletoweKucharzenie 12.03.2015 07:50
jaka fajna przekąska:-)
paulina2157 12.03.2015 06:33
fajny pomysł można wykorzystać pozostały z obiadu ryż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak