Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowa potrawka pod kołderką z kiełków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
udka kurczaka wedzone 2 sztuki
selera naciowego 1 łodyga
kiełki lucerny 50 g
kiełki rzodkiewki 50 g
mini gołka zakopiańska 1 sztuka
pomidorków koktajlowych 5 sztuk
sos chili słodki 2 łyżki
sos sojowy
sól
pieprz
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowa potrawka pod kołderką z kiełków

• ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
• mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę,
• mięso obsmażyć na patelni,
• dodać ryż, chwilę smażyć,
• dodać pokrojony seler naciowy, sos chili, sos sojowy, sok z limonki, przyprawić,
• chwilę podgrzewać mieszając,
• wyłożyć na talerze,
• kiełki umyć, osuszyć, wymieszać,
• posypać potrawkę,
• pomidorki pokroić w ćwiartki, ułożyć na kiełkach,
• posypać startym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 27.01.2011 18:10
Wygląda smacznie i kolorowo :)
iknkirke 24.12.2010 12:50
pyszne
Dorota76 03.10.2010 13:11
świetna lubię takie kolorowe rzeczy
SmacznaPyza 13.09.2010 13:36
zdrowo i kolorowo u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak