Ryżowa mieszanka

Ryżowa mieszanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    0,5 szt
  • pieczarki

    3 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • marchewka

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    0,5 szkl
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 szkl
  • woda

    1 szkl
  • ryż

    0,5 szkl
  • natka pietruszki

    do smaku
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • przyprawy

    do smaku
  • keczup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju do dwóch minut. Wsypujemy do niej pokrojoną w kostkę marchew, pieczarki, papryki i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Wsypujemy fasolkę. Kukurydzę. Ryz gotujemy w osobnym naczyniu i mieszamy go z gotową potrawą. Całość przyprawiamy i dodajemy do smaku keczup.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Janina

04.03.2017 14:55
Smaczna propozycja;))

bertpvd

04.03.2017 14:41
szybko, smacznie i zdrowo

Konczi

04.03.2017 12:16
Misz - masz czyli smaczny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat