Ryżowa kartoflanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka posiekaa

  • ryż

    woreczek
  • rosół wołowy

  • cebula biała

  • boczek

  • ziemniaki pokrojonoe w talarki

    4
  • rozmaryn

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek należy pokroić i przesmażyć z rozmarynem, następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i zalewamy rosołem wołowym, dorzucamy ryż, doprawiamy sola i pieprzem. Gotujemy, aż ryż będzie miękki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat