Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżanka z kapustą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 głowki
kości schabowe 1/2 kg
włoszczyzna
ryż 3/4 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżanka z kapustą

Kości zagotować, zebrać szumowiny i dodać włoszczyznę. Gotować około pól godziny. Wyłowić w wywaru kości i warzywa. Marchewkę pokroić w plasterki i wrzucić do zupy razem z ryżem. Po 10 minutach dodać poszatkowaną kapustę i gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku. Ewentualnie zabielić. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak