Ryżanka z białą rzodkwią i koperkiem

Ryżanka z białą rzodkwią i koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    3 szt
  • liście laurowe Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie

    1 mała garść
  • marchewki

    2 szt
  • seler korzeniowy

    1/2 szt
  • rzodkiew biała

    250 gram
  • ryż

    200 gram
  • koperek

    1 pęczek
  • śmietana 18 proc

    125 gram
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić, dodać liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotować wywar do miękkości mięsa. Następnie wyjąć kurczaka z garnka, a wywar przecedzić przez sito.
Dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, seler i rzodkiew. Dodać również ryż i gotować 15 minut.
Dodać posiekany koperek oraz śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Zagotować. Przyprawić zupę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat