Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 70 g
szpinak mrożony 3szt kostka
czosnek 1 ząbek
masło 5-10 g
parmezan starty 1 garstka

Porada

Pasuje jako dodatek do ryb, mięs.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze szpinakiem

Kostkę masła wrzucamy na rozgrzaną patelnię, następnie na podgrzane masło wrzucamy szpinak, kolejno dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek - blanszujemy. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy ugotowany ryż, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Finalnie dodajemy starty parmezan ponownie mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchnia po godzinach 05.05.2016 23:04
W tym tkwi sedno że można coś naprawdę szybko przyrządzić i wcale się nie natrudzić aby smacznie i zdrowo zjeść :)
gosia56 04.05.2016 13:07
Proste ale pyszne jedzonko jak dla mnie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak