Ryż ze szpinakiem

Ryż ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż długoziarnisty

    70 g
  • szpinak mrożony

    3szt kostka
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    5-10 g
  • parmezan starty

    1 garstka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę masła wrzucamy na rozgrzaną patelnię, następnie na podgrzane masło wrzucamy szpinak, kolejno dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek - blanszujemy. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy ugotowany ryż, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Finalnie dodajemy starty parmezan ponownie mieszając.
Kuchnia po godzinach
Pasuje jako dodatek do ryb, mięs.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kuchnia po godzinach

05.05.2016 23:04
W tym tkwi sedno że można coś naprawdę szybko przyrządzić i wcale się nie natrudzić aby smacznie i zdrowo zjeść :)

gosia56

04.05.2016 13:07
Proste ale pyszne jedzonko jak dla mnie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat