Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 1opakowanie
pomidory krojone z puszki 1puszka
masło
ryż brązowy 2 torebki
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze szpinakiem

Na maśle podduś chwilę czosnek.

Dodaj szpinak (jeśli mrożony to najpierw go rozmróź).

Gdy liście zmiękną dodaj pomidory pokrojone i sos pomidorowy z puszki.

Dopraw solą ziołową.

Ugotuj ryż brązowy (czas gotowania około 30 min).

Na talerz wyłóż ryż. Na ryż sos szpinakowy. Całość posyp startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 02.02.2013 10:33
bardzo smaczne danie, zwłaszcza ze jest szpinak
Zuzelka 15.01.2013 06:47
mi bardzo smakował, ta wersja jest mniej kaloryczna niż z makaronem i zdrowsza :)
Bernadeta1 15.01.2013 00:48
nigdy nie jadłam ryżu ze szpinakiem,ale warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak