Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 500 g
szpinak 300 g
śmietana 100 ml
czosnek 3 szt
masło 50 g
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryż ze szpinakiem

Ryż ugotuj w osolonej wodzie,odcedź przelej zimną wodą, szpinak posiekaj, czosnek również, czosnek podsmaż na maśle następnie do czosnku dodajemy szpinak całość podsmażamy przyprawiamy dodajemy śmietanę dokładnie miesząc, do tak przygotowanego szpinaku dodajemy wcześniej ugotowany ryż, całość raz jeszcze mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 07.09.2011 20:34
Fajny jest tez robie taki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak