Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze szpinakiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 150 g
szpinak świeży 300 g
ząbek czosnku 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka (pełna)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze szpinakiem

Ryż gotujemy na sypko.
W rondelku rozpuszczamy masło ,szklimy na nim posiekaną cebulę ,dodajemy szpinak i dusimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do szpinaku wrzucamy ryż i smażymy ok. 2 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 14.05.2015 11:53
No cóż...apetyczna propozycja, nie ma co... :)
Adamorek 14.05.2015 11:45
ale ładnie podane
jagoda5913 14.05.2015 10:46
Świetne danie
Futka 14.05.2015 10:17
Delikatności zapach ryżu jaśminowego, zdrowy szpinak, aromatyczny czosnek i nutka masła - pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak