Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 35 dag
pieczarki 10 sztuk dużych
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z mięsem mielonym

Ryz ugotowac w osolonej wodzie.Pieczarki obrac ,pokroic w plasterki i poddusic na patelni .Paprykę pokroic w małe plasterki i udusic na tłuszczu .Połączyc z pieczarkami .Mięso mielone przyprawic do smaku i podsmażyc .Dodac do pieczarek i papryki ,Dołożyc ryz i dokładnie wymieszac .Masę przełożyc do naczynia żaroodpornego .podlac odrobina wody.Wierzch posypac startym serem Zapiekac w piekarniku 30 minut w temperaturze 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 13.08.2012 16:07
ja też :-)
teresa18 04.09.2011 00:36
o, takie obiadki to ja lubię ! ;)
ben-ka 23.07.2011 10:16
lubię takie jedzonko:)
barbara11561 05.04.2011 10:33
Pyszniutko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak