Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 50 gr
cynamon,cukier do smaku
masło 4 łyżki
ryż 2 (w torebkach)
jabłka 0,5 tarte

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami

Ryż ugotować. Jabłka doprawić cukrem i cynamonem do smaku ,dodać rodzynki i wymieszać. W naczyniu do zapiekania układać warstwami :ryż, jabłka, kończąc ryżem. Zapiekamy około 40 min w 160 st. Przed podaniem polać zrumienionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.05.2012 14:06
super
rosik93 22.07.2010 20:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak