ryż zapiekany z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    50 g
  • jabłka

    300 g
  • cukier

    30 g
  • margaryna

    10 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne, zalać ½ szklanki wody- rozgotować. Zmiksować. Zagotować 1 szklankę wody, wsypać ryż- gotować aż wchłonie wodę. Dodać przecier owocowy, cukier i tłuszcz. Wymieszać. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat