ryż z warzywami i sosem chinskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    500 g
  • sos chiński

    1 słoik
  • olej

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy solimy i odsączamy i odstawiamy.następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy warzywa do miękkości,następnie dodajemy cały sos i jeszcze chwile dusimy.Gotową chińszczyzna zalewamy ryż i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza620 11.04.2013 11:32
takie proste a jakie apetyczne , mniam :)
Ewelina45 23.09.2012 07:17
mniama
Sylwia56 22.09.2012 11:28
tez tak czasem robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat