RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE

RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torbeki
  • bulion

    250 ml
  • papryka czerwona

    mała
  • papryka zielona

    mała
  • papryka żółta

    mała
  • groszek mrożony

    duża garść
  • olej

    łyżka
  • sól i pieprz

  • przyprawa curry

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Paprykę kroję w średniej wielkości kostkę. Podsmażam około 2-3 minuty na łyżce oleju. Po tym czasie dodaję groszek, smażę jeszcze minutę.
Do warzyw dodaję ryż i przyprawy. Całość zalewam bulionem.
Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem przez 13-15 minut, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat