ryż z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warzywa mrożone

    2 (na patelnię)
  • ryż

    4 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż gotujemy w torebkach tak by był sypki i nie kleił się. Warzywa na patelnie podsmażamy osypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy do miękości. Ryż wysypujemy do dużego garnka i na wolnym ogniu wrzucamy warzywa, doprawiamy do smaku przyprawami, oregano, czosnek co kto lubi. Dokładnie mieszamy do dna by ryż się nie przykleił do garnka.
Szybkie i łatwe do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rique 31.12.2011 12:31
po prostu uwielbiam
adam1f 30.08.2011 23:08
super
eli82 08.06.2011 19:06
super
Anna210 15.04.2011 17:04
pycha :)
cukiereczek 29.09.2010 09:45
Szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat