ryż z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1/2 sztuki
  • papryka

    1 sztuka
  • kalafior

    3 różyczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

½ cukinii
1 papryka
3 różyczki kalafiora
1 cebula
1 torebka brązowego ryżu
Pęczek pietruszki
Ryż ugotować w bulionie warzywnym. Cukinię, cebulę paprykę pokroić. Zeszklić na maśle. Kalafior obgotować. Pietruszkę drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać. Chwilę jeszcze podduszać. Przyprawić pieprzem i solą. Podawać np. z filetem rybnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat