Przepis i sposób przygotowania na: ryż z warzywami
Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i podusiłam na patelni,
obsypałam ziołami, pieprzem i solą
Fasolka, kukurydza, ziemniaki i papryka były z torebki.
Marchewkę i brokuła pokroiłam na mniejsze kawałki i blanszowałam ok 10 min we wrzątku
następnie wszystkie warzywa przesypałam do patelni z kurczakiem
Ugotowany ryż odcedziłam i przesypałam do patelni z kurczakiem i warzywami, podusiłam jeszcze 10 minut i gotowe! Można nakładać na talerze i jeść polane pysznym sosem czosnkowym!
A sos czosnkowy zrobiłam z:
4 ząbki czosnku,
jogurt naturalny
majonez
oregano
czosnek przecisnęłam przez praskę do miseczki,
dodałam tam pół kubeczka jogurtu naturalnego,
łyżkę majonezu, szczyptę soli, trochę pieprzu i oregano
wszystko razem wymieszałam