Ryż z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • curry

  • cukinia

    0,5 szt
  • warzywa mrożone

    0,5 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodajemy do wody łyżeczkę curry.
Cukinię kroimy na cienkie paski i smażymy na patelni.
Warzywa na patelnię smażymy na patelni, doprawiamy do smaku.

Ugotowany ryż wysypujemy do miski i mieszamy z warzywami (jeżeli w warzywach na patelnię są ziemniaki to należy je wyjąć, nie dodawać do ryżu), następnie układamy go w prostopadłościan, boki okładamy cukinią, a górę zdobimy warzywami i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 01.09.2012 23:08
pychota
Rafał10 27.08.2012 09:18
suuuper podane :)
ttrytka 07.06.2012 23:13
smacznie
przemek20008 07.06.2012 21:03
mniam
EWI 07.06.2012 20:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat