Ryż z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    do smaku
  • śmietana

    3 łyżki
  • warzywa mrożone

    0.5 (na patelnię)
  • ryż

    1 (w woreczku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonym wrzątku. Warzywa przesmażamy na oleju tak aby zmiękły,osobno na drugiej patelni podsmażamy pokrojonego na kawałki fileta posypanego przyprawą grill klasyczny,po usmażeniu dodajemy mięso do warzyw. Gdy warzywa zmiękną dodajemy do nich śmietanę i chwilkę jeszcze dusimy po czym wylewamy na ugotowany ryż.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 10.08.2012 23:17
Kolorowo wygląda.
Jodaj 26.01.2012 07:31
cz?sto to jadam :) u mnie w domu ka?dy to lubi :)
Tatli 25.01.2012 09:37
ciekawa inspiracja:)
gottrina 06.12.2011 18:03
ze śmietaną takich warzyw nie jadłam
treonina 06.12.2011 17:05
lubię takie warzywka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat