Ryż z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warzywa mrożone

    1 kg
  • ryż

    4 torebki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    2 łyżeczki
  • keczup pikantny

    2 łyżeczki
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż wstawiamy aby się ugotować , solimy i po ugotowaniu odcedzamy . Na patelnię wsypujemy ryż dodajemy wszystkie przyprawy i przykrywamy pokrywką od czasu do czasu mieszać i dolewać wodę , gdy wszystko będzie już miękkie to ryż przełożyć do garnka a potem dodać warzywa z patelni. Jeszcze tylko dobrze razem wymieszać .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 19.03.2012 12:34
extra
babcia 04.03.2012 12:36
smaczne
anulka69 05.01.2012 11:17
dobry
pacpaw 30.10.2011 19:11
szybkie urozmaicenie ryżu
novita26 30.10.2011 13:49
mniam mniam
jolita 30.10.2011 13:32
mniam
gosia47-47 30.10.2011 11:44
mniam
gottrina 30.10.2011 11:34
smaczne i zdrowe, chociaż wolalabym świeże a nie mrożone warzywa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat