Ryż z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 15 dag mrożonego groszku,200 ml rosołu warzywnego,2 łyżki sosu sojowego, skórka starta z limonki,pieprz prymat

  • imbir

    2 cm
  • ryż długoziarnisty

    25 dag
  • brokuły

    30 dag
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować według przepisu.Brokuły opłukać i podzielić na różyczki,brokuły blanszować przez 3 min w osolonej wodzie,odcedzić.Paprykę oczyścić,umyć i pokroić w kawałki.Olej rozgrzać w woku.Smarzyć paprykę przez kilka chwil dodać wiciśnięty czosnek i imbir.Dodać brokuły i groszek,i zmarzymy,podlać rosołem przyprawić sosem sojowym,skórkom i pieprzem,podgrzewąć 5 min.Ryż dodać do warzyw i całość ponownie przyprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zośka1 03.07.2010 12:18
lekkie, fajne i proste
brygida 17.06.2010 20:54
fajne
darek6 06.06.2010 22:47
WOW..świetne!!!!!
darek6 06.06.2010 22:47
WOW..świetne!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat