Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
warzywa mrożone 200 gram
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami


Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie na sypko.
Na suchą patelnię wrzucić warzywa i przykryć. Od czasu do czasu zamieszać.
Po kilku minutach, gdy warzywa rozmarzną, dodać olej. doprawić do smaku i chwilę smażyć do pożądanej miękkości.
Do warzyw dodać ugotowany ryż i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i jeżeli trzeba, doprawić.
Podajemy z dowolnym mięsem lub jako samodzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.06.2016 22:12
wygląda pysznie
Urszula Świeca 05.06.2016 21:17
Moje ulubione danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak