Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z tuńczykiem i paprykową pastą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 100 g
ajvar 1 łyżka (pasta paprykowa)
zielona pietruszka 1 łyżka posiekanej
jogurt typu greckiego 1 łyżka
szalotka 1 szt
olej do smażenia około 1/2 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 185 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z tuńczykiem i paprykową pastą

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie można go rozgotować).

Szalotkę drobno kroimy. Następnie obsmażamy ją na tłuszczu. Zmniejszamy płomień na minimalny. Na patelnię wsypujemy ugotowany (jeszcze ciepły ryż), dodajemy ajvar i całość dokładnie mieszamy. Wyłączamy gaz.

Następnie dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka, znów całość mieszamy starając się lekko rozdrobnić tuńczyka.

Na koniec dodajemy jogurt i posiekaną zieloną pietruszkę, znów wszystko dokładnie mieszamy.

Danie podajemy od razu jeszcze ciepłe, choć smakuje również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 25.10.2016 10:24
Ciekawa propozycja
MagdalenaIC 25.10.2016 10:03
Dziękuję :)
Ewelina1991 25.10.2016 09:41
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak