Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
tuńczyk w sosie własnym 1 opakowanie
oliwa 2 łyżki
pomidory 2 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pierz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z tuńczykiem

ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, powinien być miękki ale sypki, następnie wyjmujemy go z woreczków, wkładamy do dużej miski i dodajemy do niego tuńczyka wraz zalewą i oliwę z oliwek, całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy.
jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, dzielimy na ćwiartki, pomidory myjemy dzielimy na ćwiartki, szczypiorek siekamy, ryż z tuńczykiem przekładamy do salaterki, na wierzchu układamy naprzemiennie jajka i pomidory, posypujemy szczypiorkiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 19.09.2012 14:55
mmm świetne
fictor123 28.06.2012 20:01
super
marcinek 31.05.2012 19:32
ciekawe
halina17 30.05.2012 20:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak