Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z truskawkami i czereśniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 100 g
truskawki świeże 300 g
czereśnie czarne 1 szklanka
jogurt grecki 150 ml
cukier puder 2 łyżeczki
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z truskawkami i czereśniami

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.Ryż opłukać pod bieżącą wodą i włożyć do wrzącej lekko posolonej wody. Gotować około 20 minut.
Krok 1 - Ryż  z truskawkami i czereśniami foto
2
wyjąć ugotowany ryż z garnka i osączyć , wyłożyć porcje na talerze .
Krok 2 - Ryż  z truskawkami i czereśniami foto
3
Czereśnie umyć i wydrylować ,pokroić na połówki i ułożyć na ryżu.
Krok 3 - Ryż  z truskawkami i czereśniami foto
4
Przygotować świeże truskawki.
Krok 4 - Ryż  z truskawkami i czereśniami foto
5
Umyte i wysuszone , odszypułkować , pokroić na ćwiartki lub ósemki i ułożyć na talerzu .
Krok 5 - Ryż  z truskawkami i czereśniami foto
6
Całość polać jogurtem greckim ubitym z cukrem pudrem. Podawać zaraz po przygotowaniu .
Krok 6 - Ryż  z truskawkami i czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak