Ryż z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    3 op.
  • truskawki

    0,5 kg
  • śmietana 18 proc

    1/4 L
  • cukier

    1/2 szkl.
  • woda

  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż w woreczkach gotujemy ok 20 min.
Truskawki wraz ze śmietaną i cukrami miksujemy blenderem.
Na gorący ryż wlewamy mus truskawkowy.
Małgorzata Pin
Zamiast śmietany możemy użyć kefiru naturalnego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat