Ryż z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • truskawki

    50 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • śmietana 18-procentowa

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Truskawki zasypujemy cukrem, zostawiamy na 15 minut, żeby puściły sok. Potem łączymy z śmietaną.
Na talerz wykładamy kopczyk ryżu, dookoła przyozdabiamy sosem truskawkowym ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 03.08.2012 23:07
ładne
Myszka75 27.05.2012 14:48
a truskawki tuż tuż...
polly66 10.05.2011 09:21
a jak ładnie podane
Emilia22 07.02.2011 17:03
wygląda ślicznie i apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat