Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z szpinakiem i siekanym jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 garść
ryż brązowy 1 woreczek
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z szpinakiem i siekanym jajkiem

Szpinak myjemy i kroimy dość drobno . Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy szpinak mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem dusimy . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy na patelnie z szpinakiem . Dobrze mieszamy . doprawiamy do smaku .Jajka gotujemy ,obieramy siekamy i podajemy z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 30.09.2012 23:18
śliczna
agaK. 30.09.2012 22:46
ciekawe jakie jest w smaku.
andrzej10 30.09.2012 14:30
ciekawe
iwa643 30.09.2012 09:00
Szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak